Welkom

Amathysta is een vereniging van mensen die allemaal één ding gemeen hebben. Dit is de interesse voor geologie, paleontologie en mineralogie. De naam van onze vereniging is een creatieve samenvoeging van de twee woorden amateur  en amethyst

Onze hobby is niet alleen boeiend maar ook leerzaam. Binnen de vereniging zijn er twee werkgroepen actief. Dit zijn de werkgroep Algemene Geologie en de werkgroep Lapidarie. Het doel van de werkgroepen is op een leuke maar vooral ook een gezellige wijze kennis op te doen en te delen. We zijn actief met bijvoorbeeld zoeken, determineren, prepareren, bestuderen, bewerken of beschrijven van fossielen, mineralen en stenen. De werkgroep Algemene Geologie organiseert jaarlijks meerdere excursies in binnen- en buitenland.

Amathysta organiseert elke maand een lezing voor de leden. Op onze activiteitenpagina kunt u zien welke lezingen en activiteiten er gepland staan. Mocht u hier een keer als niet led aan willen deelnemen, kunt u een mail sturen naar het op de activiteit vermelde e-mail adres. Kom een keer, u zult enthousiast zijn na afloop. 

Ons ledenbestand bestaat voornamelijk uit bewoners van Noord-Holland. Leden uit andere delen van het land zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Mocht u interesse hebben om lid te worden van onze vereniging, kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie. Deze is bereikbaar op het e-mail adres penningmeester@amathysta.nl.

Het lidmaatschap van Amathysta kost 17,50 euro per jaar per huisadres. Dit betekent dat niet alleen u, maar ook inwonende familieleden lid worden. Na betaling ontvangt u het verenigingsblad en bent u van harte welkom op onze lezingen. Voor onze werkgroepen dient u zich apart in te schrijven. Hier kunt u onze privacy verklaring vinden. 

Wij kijken ernaar uit om u te zien op een van onze activiteiten.

Namens de vereniging,
K. Kees, Voorzitter
voorzitter@amathysta.nl

 

Amethist geode of kathedraal wit small